افتتاح ۲۱۲۳ طرح در دهه فجر در آذربایجان شرقی

استاندار آذربایجان شرقی گفت: به مناسبت دهه فجر دو هزار و ۱۲۳ طرح اقتصادی و زیرساختی با اعتبار چهار هزار و ۶۵۱ میلیارد تومان در استان افتتاح می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان تبریز -عابدین خرم  شب گذشته در نخستین گفتگوی تلویزیونی خود با مردم و تشریح اقدامات ۱۰۰ روزه دولت در استان آذربایجان شرقی در شبکه سهند اعلام کرد.

در ماه‌های گذشته تلاش کردیم اطمینان خاطر سرمایه‌گذاران را به حضور و سرمایه‌گذاری در استان جلب کنیم؛ در این راستا با تشکیل ستاد سرمایه‌گذاری و فعال‌سازی پنجره واحد سرمایه‌گذاری، با بیش از ۱۳۰ نفر از سرمایه‌گذاران استان که در مناطق مختلف کشور حرفی برای گفتن داشتند نیز به طور اختصاصی جلساتی برگزار کردیم.

بحث ما این بود که اعتماد و اطمینان سرمایه‌گذاران را جلب کنیم؛ در این جلسات ضمن اینکه ظرفیت‌های استان را به طور کامل معرفی کردیم، نگرانی سرمایه‌گذاران از مسائل اداری و بحث‌های قانونی را هم مورد توجه قرار دادیم و امروز می‌توانیم بگوییم که اعتماد متقابلی بین سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و دستگاه‌های اداری و دولتی ایجاد شده است و امیدواریم حداکثر تا یکسال آینده، جذب سرمایه قابل قبول و مناسبی در استان اتفاق بیفتد.

آخرین وضعیت پروژه‌های عمرانی استان

 راه‌آهن میانه- تبریز یکی از مهمترین پروژه‌های استان است که اتمام آن به طول کشیده است؛ این پروژه در مرحله‌ای بود که باید ۳۰۰ میلیارد تومان طلب پیمانکار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز برای ادامه پروژه تامین می‌شد؛ این موضوع به صورت جدی در سطح ملی پیگیری و با پیمانکار پروژه نیز هماهنگ شد که ان‌شاءالله تا پایان سال بتوانیم مسیر بستان‌آباد تا تبریز را به بهره‌برداری برسانیم.

طرح انتقال آب ارس به مدت ۶ سال متوقف شده بود و پیمانکار قبلی به دلایل مختلف امکان ادامه کار نداشت؛ با تغییر پیمانکار و ورود قرارگاه خاتم به پروژه، کارگاه عمرانی آن تجهیز شده و دستگاه حفاری در حال انتقال است و با تامین بخشی از اعتبار لازم، امیدواریم کل پروژه تا سه سال آینده افتتاح شود.

 در حال حاضر ۷ سد با میانگین پیشرفت ۶۰ تا ۹۰ درصد در استان داریم.

با توجه با اهمیت این پروژه‌ها در اشتغال و رشد اقتصادی و همچنین تامین آب شرب و کشاورزی، پیگیری کردیم تا جزو برنامه‌های دولت قرار گیرند و به زودی اجرای شبکه‌های پایاب آن‌ها آغاز خواهد شد.

 بهره‌برداری از پروژه‌های فاضلاب از دیگر اولویت‌های بخش آب استان اعلام شد.

اکثر پروژه‌های این بخش در سال ۱۴۰۱ یا به مرحله افتتاح و یا به مرحله اتمام خواهند رسید و قطعاً در بهره‌وری تولید، اشتغال و درآمد سرانه استان تاثیرگذار خواهند بود.

 حرکت جهشی برای تکمیل پروژه‌های حوزه راه استان آغاز شده است.

با پیمانکاران پروژه‌های راه‌سازی صحبت کرده‌ایم و تمام پروژه‌ها در حال حاضر فعال هستند؛ امیدواریم تا یکی دو سال آینده با افتتاح بخش عمده این پروژه‌ها، شبکه شاهراهی استان تکمیل شود.

اتمام پروژه‌های عمرانی و زیرساختی با بودجه دولتی امکان‌پذیر نیست.

برای تامین اعتبار این پروژه‌ها، از سه طریق پیگیری کردیم؛ ابتدا بخش خصوصی را پای کار آوردیم و امروز خوشبختانه سرمایه‌گذاران برای اتمام این پروژه‌ها اهتمام جدی دارند؛ استفاده از فاینانس داخلی اقدام دیگری بود که با بانک‌ها در این خصوص هماهنگی شده است؛ اقدام دیگر تهیه نظام مسائل و مشکلات استان در حوزه زیرساختی است تا در سفر آتی رئیس جمهور به استان بتوانیم بخش قابل توجهی از اعتبار مورد نیاز پروژه‌‍‌های استان را از این راه تامین کنیم.


توسعه دیپلماسی اقتصادی، اولویت استان برای استفاده از ظرفیت مرزی

تاکنون از ظرفیت مرزی استان به خوبی استفاده نشده است.

رئیس جمهور در آغاز به کار دولت سیزدهم خطاب به استانداران استان‌های مرزی تاکید کرد که باید از این ظرفیت برای توسعه دیپلماسی اقتصادی استفاده کنیم.

 در مدت سه ماه گذشته جلسات متعددی با سفرای کشورمان در کشور‌های همسایه برگزار کردیم و اولویت‌های استان را به بازرگانان و فعالان اقتصادی معرفی کردیم.

 باید ظرفیت‌های استان را به سرعت در کشور‌های همسایه معرفی و تبادل هیات‌های اقتصادی با این کشور‌ها را در دستور کار قرار دهیم.

امسال در سایه تلاش برای رفع موانع بازرگانان و بخش خصوصی، صادرات استان ۳۰ درصد افزایش داشته است که این رویکرد باید با قدرت بیشتری ادامه داشته باشد.

 در سفر اخیر هیات سیاسی اقتصادی کشورمان به جمهوری آذربایجان توافق‌های خوبی با مسئولان این کشور انجام شد و آن‌ها نسبت به همکاری شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران ایرانی در پروژه‌های مختلف بویژه بازسازی مناطق آزادشده قره‌باغ ابراز علاقه کردند.

در مجموع این سفر دارای نتایج خوبی در آینده نزدیک خواهد بود و امیدواریم با مجموعه اقدامات و تلاش‌های صورت گرفته در این حوزه، آذربایجان شرقی بتواند به عنوان مرکز صادرات و هاب لجستیک منطقه ایفای نقش کند.


آذربایجان شرقی در مسیر رفع موانع تولید

با پیگیری جدی کارگروه تسهیل، در سه ماه گذشته ۸۵ واحد تولیدی راکد در استان احیا شده و ۷۸ واحد صنعتی جدید با سرمایه‌گذاری ۸۵۰ میلیارد تومان و اشتغال ۱۳۰۰ نفر ایجاد شده؛ در همین مدت ۱۵۵ پروانه بهره‌برداری و توسعه در شهرک‌های صنعتی صادر شده که با افتتاح این طرح‌ها برای ۲۳۰۰ نفر شغل ایجاد می‌شود.

 با پشت‌میزنشینی مشکلات تولید حل نمی‌شود.

در طول این مدت از ده‌ها واحد صنعتی و تولیدی بازدید شده و کارگروه رفع موانع همچنان در حال پیگیری است تا به جایی برسیم که واحد‌های تولیدی ما با ظرفیت کامل کار کنند و واحد راکد در استان نداشته باشیم.

 ما در استان با وجود در اختیار داشتن بیش از ۸ میلیارد تن ذخایر معدنی، امکان بهره‌برداری از این ظرفیت را نداشتیم و عمدتاً خام‌فروشی مواد معدنی صورت می‌گرفت.

 پیگیری‌های خوبی در سطح ملی و مسئولان عالی دولت انجام شده تا نسبت به ایجاد صنایع پایین‌دستی مس در استان و توسعه و استقلال صنعت مس آذربایجان اقدام شود که به نتایجی هم در این زمینه رسیده‌ایم.

 چنین مجموعه‌هایی باید تاثیرات خود را در اقتصاد استان نشان دهند و حتماً باید مسئولیت‌های اجتماعی این صنایع شفاف و روشن باشد؛ یکی از اقداماتی که در این راستا انجام شد انتقال مالکیت تیم تراکتور به مجتمع مس سونگون بود؛ با پیگیری‌های انجام‌شده امکان نقل و انتقال بازیکنان برای این تیم فراهم و ۶۰ میلیارد تومان هم اعتبار برای آن تصویب شد؛ در عین حال دقت لازم انجام شده است تا تیم تراکتور دچار مسائل قانونی و حاشیه‌ای که برای بعضی از تیم‌های کشورمان به وجود آمد نشود.

 تامین مسکن از اولویت‌های دولت سیزدهم است.

۱۶۰ هزار نفر از مردم استان در طرح‌های مسکن ثبت‌نام کردند؛ زمین‌های مورد نیاز برای اجرای این طرح‌ها در شهر‌های مختلف استان آماده شده و برای شهر تبریز هم در قالب شهر‌های جدید سهند، شهریار و بازآفرینی شهری پروژه‌های مورد نظر اجرا خواهد شد.

 هم‌اکنون ۵۳۰۰ واحد مسکن با میانگین پیشرفت ۳۰ درصد در استان در حال ساخت است.

۴ هزار واحد نیز در مرحله انتخاب پیمانکار و ۵ هزار واحد در قالب شهر‌های جدید در مرحله آماده‌سازی قرار دارد و ۴۳۴۰ هکتار زمین آماده شده تا برای ساخت مسکن در اختیار افراد متقاضی قرار گیرد.

با بانک شهر توافق شده است تا برخی از این پروژه‌ها ازجمله موزه فرش و پروژه‌های آیسان و سون‌استار اجرا شود و ضمناً این بانک برای اتصال خط‌آهن از ایستگاه خاوران تا ایستگاه راه‌آهن تبریز و همچنین نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی و طرح‌های بازآفرینی شهری و تولید مسکن اعلام آمادگی کرده است.

 دغدغه تامین کالا‌های اساسی در ابتدای دولت سیزدهم کاملاً محسوس بود.

امروز در سایه اقداماتی که دولت در حوزه تامین، تولید، توزیع و ذخیره کالا‌های اساسی انجام داده، تقریبا هیچ مشکلی نداریم و رویکرد جدید دولت در حوزه برنامه و بودجه در راستای کارآمدی و حل مشکلات جامعه تحقق یافته است.

 ستاد تنظیم بازار در سطح استان نسبت به گذشته کاملا فعال است.

همان‌طور که رئیس جمهور محترم تاکید کرده است معیشت مردم خط قرمز ماست؛ طرح‌های خوبی از سوی دولت آماده شده و در حوزه نظارت بر بازار یک جراحی اساسی صورت گرفته است و تلاش می‌شود تا فراز و فرود قیمت‌ها تأثیر منفی بر زندگی مردم نداشته باشد.

 مسئولان باید ارتباط خود را با مردم تقویت کنند؛ شان ما خدمتگزاری و نوکری مردم است و یکی از شاخص‌های موفقیت مدیران، تلاش برای ارتباط بیشتر با مردم و حل مشکلات مردم است؛ ان‌شاءالله میز خدمت را در مساجد و محلات کم‌برخوردار استان تشکیل خواهیم داد تا مردم بتوانند به راحتی به مسئولان دسترسی داشته باشند.

 در سایه بازتوانی نیروی انسانی و تجهیزات درمانی و تجاربی که از موج‌های قبلی داشتیم، امیدواریم دغدغه جدی برای مردم در حوزه سلامت پیش نیاید؛ تاکید جدی ستاد مقابله با کرونا نیز بر انجام واکسیناسیون و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی است.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار